четвртак, 10. април 2014.

Koji puder ti koristiš?

Veoma često se pitate koji puder odgovara vašem tipu kože?
Niste jedine, devojke. Prethodni post odnosno blog koji sam objavila, govori o isticanju oblika lica, a ono što se radi posle isticanja lica jeste stavljanje pudera.
Pre stavljanja pudera namažite kremu, koja odgovara Vašem tipu lica, a možete staviti i primer.
Šta je primer? To je kao serum koji se stavlja pre pudera koji može da obezbedi da puder lepše legne, duže traje, matira lice, i pritom Vam lice izgleda savršeno...
Zatim nanesite tečni puder četkicom, sundjerom ili prstima, onako kako to već uobičajno radite.

Ima veliki broj pudera, tečni, penast, u kamenu, u prahu, u kuglicama itd, a moj savet je da koristite tečni. 

Pre stavljanja pudera, ono što je najbitnije jeste da proverite kakav tip kože imate. Postoje nekoliko tipova:

  • Suva koža: ukoliko Vam se koža peruta, i zahteva posebne kreme za hidrataciju, ili nakon umivanja Vas steže, ili vam je koža je bez sjaja, deluje pomalo grubo.
  • Normalna koža: jeste ona koja ne zahteva posebnu brigu, ako imate cisto lice, puder Vam i ne treba.
  • Mešovita koža ili kombinovana: mislim da ovom tipu pripada većina devojaka, karakteriše ga zona "T", tj imate masno čelo, bradu, koža na nosu je često sjajna.
  • Problematična i masna koža: to je onaj tip kože koji podrazumeva dosta problema sa aknama, ožiljcima, a i koža se previše masti.Boja lica je često bleda, koža izgleda opušteno i ima vidiljive pore.
  • Osetljiva koža: ovo je zapravo stanje kože, jer može da se javi u svim tipovima kože. Karakteristike su: povećana iritacija, bro crveni na suncu, loše podnosi nevreme, u strsnim situacijama pojavljuju se bubuljice.


Slika 1.
Nakon što ste odredili koji je tip Vaše kože, sledeće na redu je da odaberete i puder. Pri kupovini pudera a imate suvu kožu tražite sledeće stvari: rich, moisture, hydra, dewy finish...Ukoliko vam je masna koža tražite gde piše matte, oil free..Ukoliko imate mešovitu kožu moj vam je savet da tražite pudere za masnu kožu, jer su najčešće oni namenjeni mešovitoj/masnoj koži i teško da će neki puder držati masnu kožu na mestu. Ukoliko nemate veće nepravilnosti, koristite BB, CC i ostale tonirane kreme..

Koje pudere ja koristim, i koje bih Vam preporučila?
Prvi puder koji sam probala jeste Maybelline Affinitone u tubici. Dobra strana ovog pudera je niska cena (oko 700din), veliki broj nijansi dobra pokrivenost, i nije težak, sadrži vitamin E. A loše, ističe suve delove lica, i dešava se, ne lično meni, da oksidira tj promeni boju. Ja sam koristila 24 golden beige, i 42 dark beige, kada potamnim. :) Ovde možete pogledati nijanse.(slika 1.) Na slici broj 2, imate slične nijanse. A što se tiče slike 3. Probala sam i ovaj puder. Dosta je gušći i kremastiji od pudere na slici 1., pa ako nađete odgovarajuću nijansu, preporučujem. Ima dobro bočicu i pumpicu, pa je bolji tj praktičnije od pudera na slici 1. Ono što je bitno, sada postoje i mat puderi, koji su veooooma dobri. A prave se i za mešovitu kožu.

Slika 3.
Slika 2.

Нема коментара:

Постави коментар